Logo

De locker specialist van Nederland en Belgiƫ

Snel zoeken

Zoeken

Quick Cart

  • Spoedmandje
  • Artikelen: 0
  • Subtotaal: 0.00

Duidelijke prijzen

Wij willen u altijd duidelijke prijzen laten zien en daarom brengen wij geen transportkosten in rekening. Bij elk product weet u precies wat het u gaat kosten.

Solution Graphics


Beveiligd met:

PCI

Comodo Secured

Lockers in de gym of sportschool


 

Als u als exploitant van een gym of sportschool lockerkasten beschikbaar wil maken voor uw klanten, dan zijn er een aantal aspecten waar u rekening mee moet houden. Het maken van een goed plan voordat u beslissingen maakt over de keuze en plaatsing van uw lockers, zal er voor zorgen dat u veel minder zorg voor uw lockers hoeft te hebben en nog belangrijker, dat uw klanten erg tevreden zijn over de lockers die u ter beschikking stelt.

Een dergelijk plan geeft in ieder geval antwoord op de volgende vragen:

Stap 1 - welke lockerkasten passen het beste bij uw gebruikers?

De ideale locker voor uw gym bestaat niet, want uw gebruikers en hun omstandigheden veranderen continue. Dezelfde gebruiker komt de ene keer met de motor en met een grote sporttas met spullen en de andere keer reeds omgekleed en met de auto.

Beide zijn duidelijk gevallen waarin de hoeveel ruimte die nodig is voor het veilig opbergen van de persoonlijke bezittingen van de klant sterk verschilt. In het eerste geval moet u voldoende ruimte bieden om de motorhelm veilig op te bergen en ook nog genoeg extra ruimte voor de opslag van de sporttas. In het tweede geval is alleen ruimte voor het veilig opbergen van een autosleutel, mobiele telefoon en een portemonnee waarschijnlijk genoeg. 

Door in uw lockerruimte kasten met grote en kleine compartimenten te combineren zorgt u ervoor dat u voor beide gevallen een locker van de geschikte grote beschikbaar heeft. Op deze site hebben we een aparte pagina gemaakt vol met tips over hoe u de juiste locker kiest en voor een gym willen we vooral aanraden om een aantal verschillende types te combineren in een opstelling zodat er voor alle gebruikers een vak met de juiste afmetingen beschikbaar is.

Een voorbeeld van een dergelijke combinatie is:

Op websites zoals die van Adidas of Arai kunt u up-to-date informatie vinden over de afmetingen van bijvoorbeeld sporttassen of  motorhelmen - mochten u gebruikers speciale materialen willen opslaan (rackets, schermdegens etc.) onderzoek dan eerst wat de maximale afmetingen zijn voordat u een locker koopt.

Als u beslist heeft welke lockers u nodig heeft is stap 1 van uw plan klaar. Nu moet u gaan beslissen waar u uw lockers gaat plaatsen en welke layout u daar wil hebben.

 
 
 

Top Aanbiedingen

Lockerkast met 4 deuren

 
 

Top Aanbiedingen

Lockerkast met 1 deur

 
 
 
 
 


Stap 2 - waar gaat u de lockerkasten plaatsen?

In de meeste gyms en sportscholen worden lockers geplaatst in kleedruimtes, meestal gesplitst in een dames en heren variant. Als u dit van plan bent, hebben we een aantal tips voor het inrichten van een kleedruimte voor u.

Niet alle gym exploitanten plaatsen de lockers in de kleedruimtes. Sommige gyms werken met relatief weinig personeel, dus ook met relatief weinig supervisie van de kleedruimtes. Om er voor te zorgen dat er geen problemen met de lockers onstaan, worden de lockers daarom vaak ik de gym ruimte geplaatst zodat het aanwezige personeel en klanten een extra oogje op de lockers kunnen houden.

Waar u uw lockers ook gaat plaatsen, het is de moeite waard om te leren welk voordeel u kunt krijgen door lockers in kolommen te gebruiken. Vooral als u meerdere locker kasten naast elkaar gaat plaatsen kunnen kolommen u een behoorlijke besparing opleveren.

Heeft u besloten waar u uw lockers gaat plaatsen en in welke layout? Dan is stap 2 klaar en kunt u verder gaan naar stap 3.

Stap 3 - wat wordt uw beleid wat betreft het management van de sloten?

U weet nu welke types locker u nodig heeft en in welke opstelling u die gaat plaatsen. De laatste belangrijke beslissing die u moet nemen is welk type sloten u gaat gebruiken. Er zijn een aantal basistypes slot beschikbaar en een keuze voor zo'n type kan een behoorlijke impact hebben op uw organisatie - dit is zeker een keuze om even goed over na te denken.

De meeste lockers worden geleverd met cilindersloten met losse sleutels en de meeste mensen hebben ervaring met dit soort sloten, bijvoorbeeld bij de kluisjes op school. Dit soort sloten zijn ten zeerste af te raden voor het gebruik in gyms - en andere toepassingen met veel verschillende gebruikers - omdat het beheer van sleutels veel problemen kan opleveren en omdat het mogelijk maakt dat gebruikers kluisjes permanent opeisen door de sleutels mee naar huis te nemen.

De volgende slot opties zijn de beste oplossingen voor gyms en sportscholen:

Valgrendelsluiting
valgrendelsluiting slotEen valgrendelsluiting is een type locker slot dat gebruikt wordt met losse hangsloten, met sleutels of met een combinatieslot.

Sommige internationale gym ketens waar we mee gewerkt hebben, zoals The Gym in Engeland, hebben lockers met valgrendelsluiting en laten gebruikers hun eigen hangsloten meebrengen.

De regel is dat alle locker vakken die aan het einde van de dag nog gesloten zijn, door het bedrijf geopened en geleegd worden. Dit om ervoor te zorgen dat gebruikers niet hun eigen vakken kunnen claimen.

Combinatieslot (cijferslot)

Pandslot
 

Muntslot (kassierslot)

 

Electronisch combinatie slot (pincode slot)

 

Conclusie

Uw plan bestaat nu uit de 3 essentiele elementen, welke lockers heeft u nodig, waar gaat u die plaatsen en welke type sloten gaat u gebruiken. Met de juiste combinatie van deze elementen krijgt u een locker service waar uw gebruikers erg tevreden mee zullen zijn.

De Locker Winkel
't Hofflandt 31
4851 TB, Ulvenhout
Nederland
+31-(0)76-7850009
 
KVK-nummer 52917568
BTW-nummer NL565766272B01
 
 
 
Copyright © De Locker Winkel