Logo

De locker specialist van Nederland en Belgiƫ

Snel zoeken

Zoeken

Quick Cart

  • Spoedmandje
  • Artikelen: 0
  • Subtotaal: 0.00

Duidelijke prijzen

Wij willen u altijd duidelijke prijzen laten zien en daarom brengen wij geen transportkosten in rekening. Bij elk product weet u precies wat het u gaat kosten.

Solution Graphics


Beveiligd met:

PCI

Comodo Secured

Hoe moet je een locker ruimte inrichten?

Steeds meer bedrijven, scholen en ziekenhuizen stellen lockers ter beschikking aan personeel, leerlingen en bezoekers. Veel van deze lockers staan in speciaal daarvoor ingerichte locker ruimtes, maar bij het ontwerp van deze ruimtes worden veel, makkelijk te voorkomen, problemen in het ontwerp meegenomen.

Op deze pagina willen wij uw een aantal tips geven die u zullen helpen deze problemen te voorkomen. Wij hebben die tips gebaseerd op onze jarenlange ervaring in de internationale lockermarkt.

Deze tips zullen ervoor zorgen dat uw locker ruimte veiliger is voor de gebruikers en hun waardevolle spullen, dat het voor u goedkoper is door lagere schoonmaak en vervangingskosten en dat bovenal het voor de gebruikers een plezierigere ruimte is om tijd in door te brengen.

 

Wist u dat? - Naar schatting 15 tot 40% van mogelijke gebruikers gebruiken beschikbare locker ruimtes niet, omdat ze niet comfortabel zijn.

 

Tip 1 - Kijk goed naar wat er in de lockers wordt opgeslagen

Niet iedereen heeft dezelfde spullen die opgeslagen moeten worden, niet iedereen is even lang en dus heeft ook niet iedereen dezelfde behoeften wat betreft het type locker dat ze willen gebruiken.

Ons advies is om met een groep toekomstige gebruikers rond de tafel te gaan zitten om te bekijken wat voor type soort dingen ze normaal gesproken in hun locker willen opslaan. Als daar grote tassen of motorhelmen bij zitten, dan is het handig om naar lockers met een breedte van minstens 40cm te kijken. Lockers met een kleinere breedte zijn in dat geval gewoon te klein en een motorhelm krijg je er zeker niet in.

De tweede beslissing gaat over de hoogte van het compartiment. Hoeveel ruimte hebben de gebruikers nodig, bijvoorbeeld voor het ophangen van kleding. In de meeste gevallen zal blijken dat lockers met minstens twee compartimenten in de hoogte prima zijn.

Als de gebruikers werkkleding gebruiken en er voor willen zorgen dat schone en vuile kleding gescheiden blijven dan kunnen zogenoemde lockers met schoon/vuil verdeling er handig zijn.

Alhoewel het dus belangrijk is om de gebruikers het juiste type lockers te geven is het ook belangrijk om te blijven herinneren dat dit binnen uw gebruikers groep ook behoorlijk kan verschillen. U moet dus mogelijk verschillende types in uw ontwerp opnemen.

Tip 2 - Ontwerp een veilige, handige lay-out

Zoals hierboven besproken is het vaak een goed idee om lockers van verschillende afmetingen met elkaar te combineren in een ontwerp voor een locker ruimte. Zorg in zo'n gemengd ontwerp voor overzicht door de lockers van verschillende afmetingen te groeperen. Deze verschillende groepen kunnen ook bijvoorbeeld met verschillende kleuren deuren van elkaar onderscheiden worden. U kunt op onze kleurenwaaier zien welke kleuren wij standaard leveren.

Locker ruimtes met weinig gebruikers kunnen vaak door gebruikers onveilig gevonden voelen. Door in het ontwerp met dit gevoel van onveiligheid rekening te houden kan het meteen verminderd worden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er geen "verborgen" hoekjes in het ontwerp zitten. Plaats de lockers zoveel mogelijk langs de muren en laat de ruimte in het midden zoveel mogelijk vrij. Indien dit niet mogelijk is, zorg dan voor zoveel mogelijk doorkijk mogelijkheden zodat alle delen van de ruimte van alle kanten gezien kunnen worden.

Tip 3 - Verminder kosten

Een significant gedeelte van de kosten die aan een locker ruimte verbonden zijn, worden uitgegeven aan het schoonmaken van de ruimte of door het moeten vervangen van materiaal naar aanleiding van schade. In onze ervaring kan met wat handig ontwerp het schoonmaken een stuk makkelijker gemaakt worden en ook de hoeveelheid schade zo klein mogelijk gehouden worden.

Onze eerste tip hier is om de lockers niet te dicht bij toiletten of douches te plaatsen. Het vocht dat op dit soort locaties altijd aanwezig is zal ervoor zorgen dat stalen lockers sneller zullen roesten. Als de kasten wel in de buurt van douches of bijvoorbeeld een zwembad geplaatst moeten worden, kies dan speciale lockers met omkastingen van trespa of aluminium en trespa deuren. Deze zijn beter tegen de aggresieve omstandigheden beschermd.

Verder kan schade voorkomen worden door gebruikers genoeg ruimte te geven om spullen in en uit de lockers te halen. Veel ontwerpen van locker ruimtes geven te weinig ruimte tussen twee rijen lockers waarbij er erg vaak tegen deuren aangestoten wordt.

Het schoonmaken van lockers kan makkelijker gemaakt worden door de lockers schuine daken te geven. Dit soort daken maken het onmogelijk dat vuil, zoals lege blikjes frisdrank of boterhammen, boven op de lockers blijven liggen. Het is ook een goed idee om de lockers op voetjes te plaatsen. Die maken het mogelijk om ook de ruimte onder de lockers goed schoon te maken.

Bekijk als laatste hoe u de lockers het meest efficient kunt kopen. Wij leveren de meesten van onze lockers als kasten met meerdere kolommen. Op deze pagina kunt u lezen hoe dat werkt en waarom dat voordelig voor u is.

De Locker Winkel
't Hofflandt 31
4851 TB, Ulvenhout
Nederland
+31-(0)76-7850009
 
KVK-nummer 52917568
BTW-nummer NL565766272B01
 
 
 
Copyright © De Locker Winkel