Logo

De locker specialist van Nederland en Belgiƫ

Snel zoeken

Zoeken

Quick Cart

  • Spoedmandje
  • Artikelen: 0
  • Subtotaal: 0.00

Duidelijke prijzen

Wij willen u altijd duidelijke prijzen laten zien en daarom brengen wij geen transportkosten in rekening. Bij elk product weet u precies wat het u gaat kosten.

Solution Graphics


Beveiligd met:

PCI

Comodo Secured

Waarom lockers met meerdere kolommen?

Als u het aanbod lockers op onze website bekijkt, komt u vaak dezelfde locker tegen in kasten met 1, 2, 3 of meer kolommen.

Op deze pagina willen wij u uitleggen waarom lockers in kasten met meerdere kolommen geleverd worden, waarom dit een goede en goedkope oplossing voor u is en hoe u moet uitrekenen hoeveel kasten met meerdere kolommen u nodig heeft.

Wat zijn kasten met meerdere kolommen?

Als we het over een locker hebben, dan bedoelen we een kast met een of meerdere deuren die boven elkaar geplaatst zijn. Deze lockers zijn echter vaak verkrijgbaar als kasten met meerdere kolommen.

Op de onderstaande foto ziet u bijvoorbeeld 3 lockers met elk 5 deuren als een kast met 3 kolommen. Dit betekent dat alle 3 de lockers allemaal aan elkaar vast zitten in een constructie die in een keer verplaatst en geinstalleerd kan worden.

Waarom zijn kasten met meerdere kolommen voordelig?

Kasten die opgebouwd zijn uit meerdere kolommen zijn ideaal voor het creëren van rijen lockers naast elkaar. Omdat er minder staal gebruikt wordt in de fabrikage van dit soort kasten in vergelijking met kasten met losse kolommens kan er een kostenbesparing worden behaalt. Ook neemt het installeren van lockers met meerdere kolommen minder tijd in beslag, omdat er met bijna net zoveel arbeid meerdere lockers tegelijkertijd geplaatst kunnen worden.

Bereken hoeveel lockers van welk type u nodig heeft

Het uitrekenen hoeveel lockers met een bepaald aantal kolommen u nodig heeft is eenvoudig. In de onderstaande sectie hebben wij 2 rekenvoorbeelden gegeven. Wij raden u aan om per lokatie waar u lockers wilt plaatsen dezelfde berekening uit te voeren. Dit kan u echt een forse besparing opleveren bij de aankoop van uw lockers.

Voorbeeld 1

In dit voorbeeld is er 6,6 meter oftewel 660cm beschikbaar voor het plaatsen van de lockers, bijvoorbeeld langs een muur in een kleedruimte. Om uit te rekenen wat het maximale aantal lockers is dat in de ruimte past, deelt u eerst de beschikbare ruimte door de breedte van de locker die u wilt plaatsen - in dit geval is het antwoord 22.

Als het antwoord niet een simpel nummer is, maar een nummer met decimale cijfers na de komma rond u altijd af naar beneden.

Deel nu het maximaal aantal lockers door 3 om uit te rekenen hoeveel lockers met 3 kolommen in de ruimte passen. In dit voorbeeld is dit 7,333. Rond dit ook weer af naar beneden en vermenigvuldig het met 3 om het aantal lockers dat in kasten met 3 kolommen geplaatst kan worden te berekenen. Trek dit aantal af van het maximale aantal lockers dat in de ruimte past.

In dit voorbeeld blijft er slecht 1 kolom over die als een lockerkast met 1 kolom geplaatst kan worden.

Totaal beschikbare ruimte voor lockers 660 cm
Breedte van de locker 30 cm
Maximaal aantal lockers dat in de ruimte past 22
Hoeveel kasten met 3 kolommen (22/3 = 7,333) 7
Aantal lockers in kasten met 3 kolommen 21
Overgebleven lockers 1
Aantal lockers in kasten met 2 kolommen 0
Aantal lockers in kasten met 1 kolom 1

Voorbeeld 2

In dit voorbeeld kunt u 5 lockers plaatsen in de beschikbare ruimte, maar er blijft in totaal 20 cm beschikbare ruimte over. Wij raden aan om de lockers in het midden van de beschikbare ruimte te plaatsen met aan beide zijden 10 cm ruimte.

De 5 lockers die u kunt plaatsen kunt u het beste als een kast met 3 kolommen en een kast met 2 kolommen kopen. Dit is de goedkoopste oplossing.

Totaal beschikbare ruimte voor lockers 170 cm
Breedte van de locker 30 cm
Delen van beschikbare ruimte (170) door breedte locker (30) 5,666
Maximaal aantal lockers dat in de ruimte past 5
Hoeveel kasten met 3 kolommen (5/3 = 1,666) 1
Aantal lockers in kasten met 3 kolommen 3
Overgebleven lockers 2
Aantal lockers in kasten met 2 kolommen 1
Aantal lockers in kasten met 1 kolom 0

 

De Locker Winkel
't Hofflandt 31
4851 TB, Ulvenhout
Nederland
+31-(0)76-7850009
 
KVK-nummer 52917568
BTW-nummer NL565766272B01
 
 
 
Copyright © De Locker Winkel